• Uus

Mustsõstra absoluut 30% 5ml

9,99 €
Maksudega

Naturaalne mustsõstra absoluut Ribes nigrum L. Valmistatakse mustsõstra pungadest. Väga tugeva lõhna ja efektiga, hindamiseks mõistlik teha lahjendus 0,1% või vähem, mil ilmub järgemööda välja rohkem mustsõstra mari. Intensiivse rohelise, puuviljase lõhnaga, mündilise-tsitruse alatooniga, kanges kontsentratsioonis kassipissi lõhnaga (nagu lõhnab ka mustsõstra pung ja leht, mis tuleneb seal sisalduvast ainest 4-methoxy-2-methylbutan-2-thiol, mida inimene tunneb isegi kontsentratioonis 1:1000000 miljardile). IFF-i kvaliteet, kasvatatud ja absoluut valmistatud Prantsusmaal (kus valmib valdav osa maailma mustsõstra absoluudist).


Mustsõstra absoluuti kasutatakse mikrokogustes et anda lõhnasegule omapära, siirupist gurmee alatooni, aga ka toiduainetetööstuses puuviljamaitsetes (kogused on väga väikesed toidus 1ppm).


Calkin ja Jellinek analüüsivad oma raamatus mustsõstra absoluuti ja leiavad, et loomalik (kassipissi) samas roheine-herbaalne lõhn üliväikeses koguses kutsub inimestes esile eufooriat.

30% mustsõstra absoluut naturaalses viljapiirituses.